Lärare

Fem filmer om Riksbanken

Riksbankshuset, bild.

I fem filmer om Riksbanken beskriver vi hur Riksbanken arbetar för att Sverige ska ha stabil inflation och finansiell stabilitet. Till filmerna finns studiehandledning och arbetsblad för gymnasieskolan.

 

Fem filmer om Riksbanken

Lärarseminarier på Riksbanken

Den 23-24/11 kommer Riksbanken att arrangera ett seminarium för gymnasielärare i ekonomi och samhällskunskap. Tanken med seminariet är att det ska vara en uppdatering och en vidareutbildning för gymnasielärarna.

Lärarseminarier på Riksbanken

Om sedlar och mynt

Missa inte vårt studiematerial om sedlar och mynt. Där finns tips på engagerande entimmeslektioner för åk 4-9 med utgångspunkt från varje sedel och motiv.

Studiematerial om sedlar och mynt (pdf)

Föreläsningar gymnasieskolor och komvux

Riksbanken erbjuder föreläsningar om Riksbankens arbete. Vi tar emot gymnasieklasser, komvux, KY-utbildningar eller motsvarande utbildningsnivåer. Föreläsningarna är gratis och hålls i Riksbankens föreläsningssal på Brunkebergstorg 11.

Föreläsningar för gymnasieskolor och komvux

Föreläsningar högskolor och universitet

Föreläsningar för högskolor och universitet vänder sig till studenter i nationalekonomi. Föreläsningarna ges av medarbetare på Riksbanken.Högskoleklasser får fördjupande föreläsningar utifrån den inriktning de väljer. Föreläsningarna är gratis.

Föreläsningar för högskolor och universitet