Riksbankens medarbetare rankar sin arbetsplats högt

Datum

Riksbankens medarbetare tycker att Riksbanken är en mycket bra arbetsplats och de är nöjda med sin arbetssituation. Det visar den senaste medarbetarundersökningen.

En klar majoritet uppger att de är stolta över att arbeta på Riksbanken. De känner sig motiverade i sitt arbete och upplever ett gott diskussionsklimat. Chefernas ledarskap får bra betyg och förtroendet för närmaste chef liksom för riksbankschef Stefan Ingves och direktionen är högt.

 

Något som kan bli bättre är att arbeta för en jämnare arbetsbelastning, effektivare arbetsrutiner och ett ökat samarbete mellan avdelningar och enheter.

Högt deltagande ger bra underlag

Resultaten håller samma höga nivå som förra gången medarbetarundersökningen genomfördes 2011. Då liksom nu var det också en hög svarsfrekvens – 94 procent av medarbetarna deltog i undersökningen.

 

– Tack var det stora engagemanget från medarbetarna har vi nu ett bra underlag för att arbeta vidare med att behålla de goda resultaten och utveckla de områden som behöver förbättras så att Riksbanken fortsätter att vara en arbetsplats där medarbetarna trivs, säger personalchef Maria Wahl.

Om undersökningen

Vartannat år gör Riksbanken en medarbetarundersökning för att identifiera förbättringsområden i arbetsmiljön. Medarbetarundersökningen 2013 genomfördes som en webbenkät den 2-15 september. Undersökningen gjordes av CMA Research.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?