Riksbankens användning av kakor

Hur använder vi oss av kakor?

På Riksbankens webbplatser använder vi kakor för dig som besökare. De används för att samla anonymiserad statistik om antalet besökare på webbplatsens olika delar, samt användardata som operativsystem, webbläsare och skärmupplösning. Denna information gör det möjligt för oss att utveckla och optimera vår webbplats.

Vad är kakor?

En kaka (eng. cookies) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. På så sätt känner webbplatsen igen dig vid ditt nästa besök. För att filen inte ska kunna spåras till dig lagras endast en liten mängd information.

Det finns två typer av kakor, temporära (sessionskakor) och permanenta. En temporär kaka försvinner så fort du stängt av din webbläsare medan en permanent sparas under en längre tid och har ett i förväg bestämt utgångsdatum då den raderas automatiskt.

Kan man stänga av kakor?

Med hjälp av inställningar i din webbläsare kan du undvika att kakor sparas i din dator när du besöker en webbplats (läs mer under ”Hjälp”-avsnittet eller motsvarande i din webbläsare). Det går även att ta bort kakor som redan finns. Väljer du att blockera kakor finns risken att webbplatsen fungerar sämre.

Ja Nej

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?