Fler nyheter på Riksbankens webbplats

Datum

Riksbankens webbplats har den här veckan fått ny struktur, ny design och bättre sökmotor. Ett av syftena med arbetet har varit att skapa en mer levande förstasida med fler nyheter. Ett annat är att det ska vara lätt att navigera och hitta till exempel räntor, valutakurser och utbildningsmaterial. Nytt är också att var och en av ledamöterna i direktionen har en egen sida med information om vad de har publicerat under sin tid på Riksbanken.

– Eftersom webbplatsen är vår viktigaste kanal för att sprida information om vad vi gör på Riksbanken och varför, måste vi ständigt utveckla den. Med de förändringar vi har gjort får vi en webbplats som bättre svarar mot besökarnas behov, säger informationschef Pernilla Meyersson. 

På webbplatsen presenteras även en ny serie; ”Ekonomiska kommentarer”. Serien kommer till exempel att innehålla korta utredningar och debattartiklar. ”Ekonomiska kommentarer” kommer att publiceras ungefär en gång i månaden. Den första handlar om hur man kan mäta resursutnyttjandet i ekonomin.

– Det här är en möjlighet för både ledamöter i direktionen och enskilda handläggare att under eget namn publicera analyser i ämnen som är relevanta för Riksbanken, säger Pernilla Meyersson.    

Riksbanken lanserar även en ny databas med svensk historisk monetär statistik. Ett tiotal forskare i Stockholm, Göteborg och Lund har bidragit med dataserier från medeltiden fram till nutid. Databasen innehåller bland annat en KPI-serie som går tillbaka till 1200-talet och börsindex från 1900-talets början. Det finns även historiska serier över penningmängd, räntor, växelkurser, löner och statslån. Under våren kommer även omfattande bankstatistik att finnas tillgängliga via den nya databasen.

Kontaktinformation

Pernilla Meyersson, tel. 08-787 05 05

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?