Höga betyg för Riksbanken som arbetsplats

Datum

Riksbankens medarbetare är nöjda med sin arbetssituation och känner en stolthet över att arbeta i banken. Det visar resultatet av den senaste medarbetarundersökningen.

Majoriteten uppger att de känner sig motiverade och engagerade i sitt arbete och tycker att Riksbanken är en arbetsplats med ett bra diskussionsklimat. Förtroendet för närmaste chef liksom för riksbankschef Stefan Ingves och för direktionen är högt.

 

Det medarbetarna tycker kan bli bättre är bland annat möjligheten till återhämtning samt arbetsfördelningen på enheterna, och man upplever inte alltid att den egna kompetensen tas tillvara på fullt ut.

Mycket goda resultat

Det totala resultatet av medarbetarundersökningen är överlag på en mycket hög nivå även om det jämfört med förra undersökningen 2013 är en liten nedgång. Det var också rekordmånga medarbetare, hela 96 procent, som deltog i undersökningen.

 

– Det är positivt att så många engagerat sig genom att tycka till om sin arbetssituation och komma med förslag på förbättringar. Nu är utmaningen att arbeta vidare med de områden som behöver förbättras så att Riksbanken fortsätter att utvecklas och vara en arbetsplats med nöjda medarbetare, säger HR-chef Christina Jacobsson.

Om undersökningen

Vartannat år gör Riksbanken en medarbetarundersökning för att identifiera förbättringsområden i arbetsmiljön. Medarbetarundersökningen 2015 genomfördes som en webbenkät den 2-18 mars. Undersökningen gjordes av CMA Research.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?