Välkomna till pressträff om hushållens skulder

Datum

I samband med att den ekonomiska kommentaren " Hur skuldsatta är de svenska hushållen?" publiceras den 7 maj bjuder Riksbanken in till pressträff.

 

De svenska hushållens skulder har vuxit kraftigt de senaste åren och är höga i ett historiskt perspektiv. Riksbanken har i olika sammanhang lyft fram att den medför risker för både den makroekonomiska utvecklingen och den finansiella stabiliteten.

 

För att kunna genomföra bättre analyser av hur hushållens skulder utvecklats över tiden och på individ- och hushållsnivå samlade Riksbanken förra sommaren in kreditinformation om samtliga låntagare hos de åtta största bankerna.

 

Resultaten redovisas i den ekonomiska kommentaren.

 

På pressträffen redogör vice riksbankschef Cecilia Skingsley och Kasper Roszbach, avdelningschef på avdelningen för finansiell stabilitet, för analysen och slutsatserna av det insamlade datamaterialet. Båda kommer att finnas tillgängliga för frågor efter presentationen.

 

Pressträffen äger rum på Riksbanken onsdag 7 maj klockan 11:00. För att delta på pressträffen krävs presslegitimation eller motsvarande.

Kontaktinformation

Presstjänsten 08-7870200

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?