Motiverade medarbetare med högt förtroende för ledningen

Datum

Riksbankens medarbetare är mycket nöjda med sin arbetssituation och de känner motivation i sitt arbete. Det visar en medarbetarundersökning som nyligen har genomförts i banken. En klar majoritet tycker att de har goda möjligheter att utvecklas i sitt arbete och att deras kompetens tas tillvara.

 

Förtroendet för närmaste chef och ledning är stort. Liksom i föregående undersökning uppger nio av tio medarbetare att de har förtroende för riksbankschef Stefan Ingves.

 

Några förbättringsområden är att på enhetsnivå jobba för effektivare arbetsrutiner och en bättre arbetsfördelning.

 

94 procent deltog i medarbetarundersökningen som för fjärde gången i rad visar att medarbetarna tycker att Riksbanken är en mycket bra arbetsplats.

 

– Det är väldigt positivt att vi har ett fortsatt högt deltagande i vår medarbetarundersökning, vilket tyder på engagerade medarbetare. Nu har vi även i år ett bra underlag för att fortsätta arbeta för att behålla de goda resultaten och utveckla Riksbanken som arbetsplats, säger personalchef Maria Wahl.

 

Avdelningarna och enheterna kommer nu att diskutera resultaten och jobba vidare med de områden som behöver utvecklas.

 

Så gick undersökningen till

Riksbanken gör vartannat år en medarbetarundersökning för att identifiera förbättringsområden i arbetsmiljön. Medarbetarundersökningen 2011 genomfördes som en webbenkät under april/maj. Undersökningen gjordes av CMA Research.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?