Uppdaterat program för långa lån i kronor till rörlig ränta

Datum

Riksbanken meddelade den 13 februari att krediter i svenska kronor på längre löptider fortsättningsvis kommer att erbjudas mot rörlig ränta. Lån mot vanliga säkerheter ges med en löptid på 3 och 6 månader. Lån mot säkerheter i företagscertifikat ges med löptider på 3, 6 och 12 månader. Programmet har nu utökats med ytterligare en auktion i svenska kronor mot vanliga säkerheter, den 8 april.


Anledningen till att programmet har utökats är för att rulla det 6-månaderslån i svenska kronor mot vanliga säkerheter som förfaller den 14 april. Auktionsdatum för den nya auktionen är den 8 april, med likviddag den 14 april och förfallodag den 7 oktober. Exakta villkor för auktionen kommer att offentliggöras minst två dagar innan auktionen.

 
Minimiräntan i auktionen sätts till den genomsnittliga reporäntan under lånets löptid med ett påslag på 0,15 procentenheter.


Hela programmet för planerade auktioner för SEK-krediter mot vanliga säkerheter och planerade auktioner för SEK-krediter mot företagscertifikat som säkerhet finns på Riksbankens webbplats, www.riksbank.se.

Kontaktinformation

Presstjänsten, 08-787 02 00

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?