Pressträff om IMF:s utvärdering av den svenska ekonomin

Datum

På torsdag 29 september avslutar en delegation från Internationella valutafonden (IMF) sitt årliga besök i Sverige. Besöket är ett led i den översyn av det ekonomiska läget som IMF regelbundet gör i varje medlemsland, en så kallad artikel-IV konsultation.


Delegationen har bland annat träffat representanter från Riksbanken, Finansdepartementet, svenska banker, Konjunkturinstitutet, Riksgälden, Finansinspektionen och arbetsmarknadens parter.


Vid pressträffen kommer delegationsledaren för artikel-IV konsultationen, Craig Beaumont, att presentera delegationens syn på den svenska ekonomin. Craig Beaumont kommer också att finnas tillgänglig för frågor efter presentationen. Med på pressträff är också Martin Cihak som varit ansvarig för IMF:s granskning av den svenska finansiella sektorn (FSAP) som gjordes tidigare i år. 


Pressträffen äger rum torsdag den 29 september och börjar klockan 11:00. Ingång från Brunkebergstorg 11. Presslegitimation eller motsvarande krävs.


IMF:s utlåtande om svensk ekonomi kommer att publiceras torsdag den 29 september kl. 9:00 på Riksbankens webbplats, http://www.riksbank.se/ och finnas tillgängligt vid pressträffen.

Kontaktinformation

Presstjänsten 08-7870200

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?