En Selma för fred

Datum

I slutet av september startades kampanjen ”En Selma för fred” av Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen. Sedan dess har ogiltiga sedlar till ett värde av över 35 000 kronor samlats in till organisationens fredsarbete. Har ni andra kreativa idéer för att stödja välgörenhet? Kontakta oss gärna.

Bild på äldre 20-kronorssedel med Selma Lagerlöf som motiv.

 

Det finns nog en och annan som hittat en gammal Selma eller Jenny hemma sedan sedlarna blev ogiltiga. Och ogiltiga sedlar kan skickas till Riksbanken för inlösen, men eftersom vi tar en administrationsavgift på 100 kronor är det inte motiverat att skicka in mindre belopp.

 

Då kan det vara roligare att stödja något gott. En organisation som har tagit initiativ är Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen (Svenska Freds), som löser in sedlarna hos Riksbanken och använder pengarna till sitt fredsarbete. Hittills har de fått in över 35 000 kronor.

 

Kampanjen har fått spridning via sociala medier, framför allt Facebook. Även lokaltidningarna på Kungsholmen, där Svenska Freds har sitt kontor, skrev om initiativet vilket gjort att många kommit och lämnat sina sedlar direkt på kontoret.

 

– Det finns inget som hindrar att andra välgörenhetsorganisationer tar liknande initiativ och det går bra att kontakta oss om ni har frågor kring detta, säger Ann-Leena Mikiver, kommunikationschef på Riksbanken.

Kontaktinformation

Presstjänsten 08-7870200

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?