Protokoll från fullmäktiges sammanträde den 3 februari

Närvarande

Jan Bergqvist, ordförande
Johan Gernandt, vice ordförande
Sinikka Bohlin
Bengt Westerberg
Kjell Nordström
Mats Odell, §§ 4-5
Kenneth Kvist
Susanne Eberstein
Karin Pilsäter
Sonia Karlsson

      –––

Göte Wahlström, §§ 1-4
Tommy Waidelich

      –––

Peter Strandh, fullmäktiges revisionsenhet

      –––

Kai Barvèll, § 3c
Ulrika Bergelv, § 4-5
Jörgen Eklund, §§ 1-3
Mats Galvenius
Henrik Gardholm, § 4
Per Håkansson
Stefan Ingves
Peter Kvist, § 4
Christina Nordh Berntsson, § 4
Lars Nyberg
Kristina Persson
Irma Rosenberg
Eva Srejber
Maria Svalfors
Åsa Sydén
Svante Öberg
 

§ 1. Dagordning

Dagordningen för dagens sammanträde godkändes.

 

§ 2. Justering

Protokollet från sammanträdet den 20 januari 2006 justerades.

 

§ 3. Ordförandens och vice ordförandens rapporter

a) Mats Galvenius, stabsavdelningen, informerade om kommande besök från den ungerska centralbankens motsvarighet till fullmäktige.

 

b) Maria Svalfors, stabsavdelningen, informerade om att temat för lunch i samband med fullmäktiges sammanträde den 10 februari kommer att vara Varför blev inflationen så låg 2005? En utvärdering av penningpolitiken.

 

c) Jörgen Eklund, stabsavdelningen, informerade om den mediebevakning som varit den senaste tiden kring frågan om Riksbankens arbete med att reformera strukturen för kontanthanteringen liksom om rånen i samhället. Kai Barvèll, avdelningen för marknadsoperationer, redogjorde för utvecklingen inom Riksbankens kontorsnät och den nya strukturen för kontanthanteringen. Ordföranden Jan Bergqvist konstaterade att fullmäktige har fått löpande information om utvecklingen och att man vid sitt sammanträde i augusti 2003 tagit ställning till en granskningspromemoria från Riksdagens Revisorer (granskningspromemoria 2002/03:2 Bolagisering av kontantförsörjningen).

 

§ 4. Avstämning av årsredovisning 2005, Riksbankens balansräkning samt skrivelse till riksdagen – förslag till vinstdisposition 2005

Christina Nordh-Berntsson, stabsavdelningen, samt Henrik Gardholm, administrativa avdelningen, redogjorde för arbetet med Riksbankens årsredovisning, balans- och resultaträkning samt förslag till vinstdisposition för år 2005.

 

I detta sammanhang meddelade Mats Galvenius, stabsavdelningen, att direktionen beslutat att inte föreslå att överskottet från försäljning av minnessedeln med anledning av Tumba Bruks 250-årsjubileum skulle överföras till Stiftelsen Tumba Bruk. Ett sådant förfarande har övervägts men har sedermera avförts mot bakgrund av överskottets ringa storlek.

 

Fullmäktige lämnade sina synpunkter på det avsnitt i årsredovisningen som behandlar fullmäktiges verksamhet 2005.

 

Därefter anmäldes och bordlades skrivelse till riksdagen med förslag till disposition av Riksbankens vinst för år 2005 samt fullmäktiges verksamhetsberättelse 2005.

 

§ 5. Direktionens rapporter

Ulrika Bergelv, internrevisionsavdelningen, redogjorde för internrevisionsavdelningens årsrapport 2005. Peter Strandh, fullmäktiges revisionsenhet, kommenterade det goda samarbetet mellan internrevisionsavdelningen och fullmäktiges revisionsenhet.

 

 

 

Vid protokollet

Maria Svalfors

 

 

Justeras

Jan Bergqvist

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?