Remissyttrande om Europeiska kommissionens förslag (KOM(2011)652) till Europaparlamentets och rådets förordning om marknader för finansiella instrument samt förslag (KOM(2011)656)

Riksbanken uppskattar möjligheten att få lämna synpunkter på kommissionens förslag till förordning och direktiv om marknader för finansiella instrument. Riksbanken ser överlag positivt på den ökade harmonisering av värdepappersmarknaden som kommissionens förslag syftar till men finner också brister i kommissionens förslag. Om förslaget implementeras i sin nuvarande form så riskerar det att få negativa effekter på det finansiella systemet. Riksbanken har i många av de frågor som förslaget behandlar redogjort för sin ståndpunkt i ett gemensamt konsultationssvar med Finansdepartementet och Finansinspektionen (Dnr 2011-117-AFS). Dessa ståndpunkter är i många fall fortfarande relevanta. Därutöver har det tillkommit vissa förslag där Riksbanken vill klargöra alternativt förtydliga sin ståndpunkt.

Remissyttrande om Europeiska kommissionens förslag (KOM(2011)652) till Europaparlamentets och rådets förordning om marknader för finansiella instrument samt förslag (KOM(2011)656) till Europaparlamentets och rådets direktiv om marknader för finansiella instrument

 

Finansdepartementet

Finansmarknadsavdelningen

103 33 Stockholm

 

DNR 2011-726-STA

ER REF Fi2011/4467

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?