Cecilia Skingsley i Norrköping och Linköping

  • Datum:
  • Talare: Vice riksbankschef Cecilia Skingsley
  • Plats: Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping
Under tisdagen besöker vice riksbankschef Cecilia Skingsley Norrköping och Linköping. Hon talar där om det ekonomiska läget och det senaste räntebeslutet, bland annat vid en frukost med representanter från Norrköpings kommun och det lokala näringslivet. Skingsley gör även ett par företagsbesök samt deltar i en lunch med representanter från Linköpings kommun och näringsliv.

Riksbankens direktion beslutade nyligen att sänka reporäntan till -0,10 procentenheter och justera ner reporäntebanan. Dessutom köper Riksbanken statsobligationer för 10 miljarder kronor.


"Tillväxten och sysselsättningen är högre än i många av våra grannländer och vi ser tecken på att den låga inflationen har bottnat. Men riskerna från omvärlden har ökat. Då kan vi inte sitta på händerna. Vi är fortsatt beredda att agera om det behövs för att stödja inflationsuppgången och för att de gynnsamma förhållandena i Sverige ska fortsätta", säger Skingsley.


I länken finns de bilder som Skingsley visar vid sin presentation i Norrköping.

 


I samband med de penningpolitiska rapporterna på våren och hösten genomför direktionens ledamöter besök på olika orter i landet där de presenterar de penningpolitiska besluten. Ledamöterna håller då föredrag och träffar näringslivet, kommunrepresentanter, medier och högskolor på den aktuella orten.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?