Lars E.O. Svensson lämnar Riksbanken i maj

Datum

Vice riksbankschef Lars E.O. Svensson lämnar Riksbanken den 20 maj då hans mandatperiod löper ut. Svensson har varit ledamot av Riksbankens direktion sedan 21 maj 2007 och har meddelat riksbanksfullmäktige att han inte ställer upp för omval som direktionsledamot.

 

"Vi vill på riksbanksfullmäktiges vägnar tacka Lars E.O. Svensson för ett värdefullt arbete under sin tid på Riksbanken. Han har med sin gedigna akademiska bakgrund förtjänstfullt bidragit till att utveckla Riksbankens analysarbete och framgångsrikt skapat intresse för de penningpolitiska frågorna såväl i Sverige som internationellt", säger Johan Gernandt, riksbanksfullmäktiges ordförande och Sven-Erik Österberg, vice ordförande i riksbanksfullmäktige i en gemensam kommentar.

 

Som tidigare annonserats löper även vice riksbankschef Barbro Wickman-Paraks mandat ut i maj. "Vi arbetar nu tillsammans i riksbanksfullmäktige med att hitta efterträdare till Wickman-Parak och Svensson", avslutar Gernandt och Österberg.

Kontaktinformation

Johan Gernandt, ordförande i riksbanksfullmäktige, tel. 0707143178, Sven-Erik Österberg, vice ordförande i riksbanksfullmäktige, tel. 0768364684, Presstjänsten, tel. 08-7870200

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?