Svante Öberg lämnar Riksbanken vid årsskiftet

Datum

Förste vice riksbankschef Svante Öberg lämnar Riksbanken vid årsskiftet då hans mandatperiod löper ut. Öberg har varit ledamot i Riksbankens direktion sedan den 1 januari 2006 och har meddelat riksbanksfullmäktige att han inte ställer upp för omval som direktionsledamot.

 

”Uppdraget som ledamot i Riksbankens direktion har varit mycket intressant, spännande och lärorikt. Tillsammans med mina kollegor i direktionen och medarbetarna på Riksbanken har vi utvecklat sättet att bedriva penningpolitik, hanterat en finansiell kris och ökat öppenheten under dessa år. Det har känts som en stor förmån att ha fått förtroendet att delta i det arbetet.  Min mandatperiod går nu ut och med tanke på att jag fyller 65 år har tiden kommit för att gå vidare till nästa fas i livet och ägna mer tid åt familj, vänner och intressen vid sidan av jobbet”, säger Svante Öberg.

 

Förste vice riksbankschef Svante Öbergs mandatperiod går ut vid årsskiftet. Vice riksbankschef Lars Nyberg har sedan tidigare meddelat att han inte ställer upp för omval när hans mandatperiod går ut vid årsskiftet. ”Fullmäktige har nu gott om tid för processen med att utse nya direktionsledamöter. Även riksbankschefen Stefan Ingves mandatperiod går ut vid årsskiftet. Tillsättningen av tre ledamöter kommer att presenteras senare under året”, säger fullmäktiges ordförande Johan Gernandt och vice ordförande Leif Pagrotsky i en gemensam kommentar.

Kontaktinformation

Johan Gernandt, ordförande i riksbanksfullmäktige, tel. 070 714 31 78, Pernilla Meyersson, informationschef Riksbanken, tel. 08-787 05 05

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?