Ny vice riksbankschef utses nästa år

Datum

Riksbanksfullmäktiges val av ny vice riksbankschef till Riksbankens direktion dröjer till efter årsskiftet.

 

Processen med att utse en ny vice riksbankschef efter Irma Rosenberg som avgår den 31 december 2008 pågår. En ny direktionsledamot kommer dock inte att tillträda sin tjänst från och med den 1 januari 2009. Det är heller inte troligt att en ny ledamot kommer att delta på det penningpolitiska mötet den 10 februari 2009. ”Vi vill naturligtvis finna en så kvalificerad kandidat som möjligt och tar lite ytterligare tid i anspråk för att finna den lämpligaste kandidaten. Vi hyser dock goda förhoppningar om att kunna presentera en ny ledamot under januari eller februari nästa år”, säger fullmäktiges ordförande Johan Gernandt och vice ordförande Leif Pagrotsky i en gemensam kommentar.

 

Riksbankens direktion består av sex ledamöter som väljs för mandatperioder på fem eller sex år. Övriga ledamöter är riksbankschef Stefan Ingves samt vice riksbankscheferna Lars Nyberg, Svante Öberg, Barbro Wickman-Parak och Lars E.O. Svensson.

Kontaktinformation

Johan Gernandt, ordförande riksbanksfullmäktige, tel. 073-415 26 01 och Leif Pagrotsky, vice ordförande riksbanksfullmäktige, tel. 070-300 18 24

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?