Ny chefsjurist i Riksbanken

Riksbankens direktion utsåg idag Per Håkansson till ny chefsjurist med placering vid bankens direktionsavdelning från den 1 oktober 2002. Chefsjuristen rapporterar till direktionen i juridiska frågor och bereder sådana ärenden tillsammans med riksbankschefen.

Per Håkansson har arbetat på Riksbanken som rådgivare till direktionen sedan 2001 och är för närvarande verksam på avdelningen för finansiell stabilitet. Han har tidigare bl.a. varit assessor i Svea hovrätt och arbetat på Finansdepartementets finansmarknadsavdelning. Han kom till Riksbanken närmast från en tjänst på Sveriges ständiga representation vid EU.

I samband med tillsättningen av ny avdelningschef för direktionsavdelningen, se pressmeddelande 2002-07-04, beslöt Riksbanken att även tillsätta en ny chefsjurist. Tidigare chefsjuristen Robert Sparve har tillträtt en tjänst på Internationella Valutafonden (IMF) i Washington.

Direktionsavdelningen svarar bl.a. för kanslifunktionen för direktion och riksbanksfullmäktige samt ger juridisk och annan rådgivning till riksbanksledningen och bankens avdelningar

Ytterligare frågor besvaras av avdelningschef Björn Hasselgren, tel.: 08-787 04 72

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?