Redogörelse till riksdagen om penningpolitiken - inflationsrapport

Torsdagen den 25 mars 1999 kommer Riksbanken att presentera sin första redogörelse till riksdagens finansutskott om penningpolitiken. Det sker enligt den nya lagstiftningen som anger att Riksbanken minst två gånger om året ska lämna en skriftlig redogörelse till riksdagens finansutskott om penningpolitiken. Redogörelsen kommer att utgöras av en för ändamålet anpassad inflationsrapport.


Inflationsrapporten finns att hämta från kl. 8.00 i Riksbankens entréer Brunkebergstorg 11 och Malmskillnadsgatan 7. Den kommer också att finnas på Internet (http://www.riksbank.se) och kan även beställas från Riksbankens informationscentral via e-post: ([email protected]) fax: (08-787 05 26) eller telefon: (08-787 01 00).


Riksbankschef Urban Bäckström redogör för penningpolitiken i finans-utskottet kl. 9.00 och svarar därefter på frågor.


Ett presseminarium om inflationsrapporten med vice riksbankschef Lars Heikensten, Claes Berg, chef för ekonomiska avdelningen, Hans Lindberg, biträdande chef för ekonomiska avdelningen och Hans Lindblad, chef för enheten för prisanalys kommer att hållas kl. 14.00 i Riksbanken.

För deltagande krävs presskort.


Presseminariet kommer att direktsändas på Internet under rubriken Aktuellt/Video.


Vid de tillfällen när inflationsrapporter offentliggörs aviseras reporäntan samma dag.
Innebörden denna gång är att reporäntans avisering inte sker fredagen den 26 mars utan torsdagen den 25 mars kl. 9.30.
Direktionen sammanträder inte heller torsdagen den 25 mars som tidigare aviserats utan onsdagen den 24 mars kl. 14.00. Samma förfarande kommer att gälla i juni, då direktionen sammanträder onsdagen den 2 juni kl. 16.00 i stället för torsdagen den 3 juni.

 

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?