Pressinbjudan: De nya sedlarna och mynten visas upp

Datum

Måndagen den 16 februari visar Riksbanken upp Sveriges nya sedlar och mynt. För första gången ges det möjlighet att titta, känna och vicka på de tryckta sedlarna och präglade mynten.

Under 2015 och 2016 får Sverige nya sedlar och mynt. De har ett helt nytt utseende och vi får en ny valör: en 200-kronorssedel. Senast Sverige fick en ny sedelserie var 30 år sedan. Dessutom kommer en 2-krona att ges ut igen, för första gången sedan 1971.

 

På måndag den 16 februari klockan 9:00 ordnas en presskonferens på Riksbanken där alla nya sedlar och mynt kommer att visas upp för första gången.

 

På presskonferensen deltar Susanne Eberstein, riksbanksfullmäktiges ordförande. Stefan Ingves, riksbankschef och Christina Wejshammar, chef för avdelningen för betalningssystem och kontanter.

 

Utförligare information om de nya sedlarna och mynten samt pressbilder kommer även att presenteras på Riksbankens webbplats, www.riksbank.se, efter presskonferensen.

 

Presskonferensen äger rum på Riksbanken, Brunkebergstorg 11. För att delta på presskonferensen krävs presslegitimation eller motsvarande. Anmäl dig gärna i förväg via e-mail susanne.meyer@riksbank.se eller telefon 08-787 05 75.

 

Presskonferensen direktsänds på Riksbankens webbplats, www.riksbank.se

 

OBS! På presskonferensen har vi denna gång ett särskilt säkerhetsarrangemang som gör att du inte får ta med din jacka eller väska in på vissa områden.

Kontaktinformation

Susanne Meyer tel. 08-787 05 75

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?