Riksbanken får pris för öppenhet

Datum

Riksbanken har utnämnts till vinnare av Central Banking Publications pris för öppenhet, Central Banking Transparency Award. Det är en av tio utmärkelser som i år delas ut för första gången till centralbanker och aktörer på den finansiella marknaden.

Stefan Ingves uppmärksammas för sitt personliga engagemang i Riksbankens strävan att vara en öppen och transparent centralbank. Detta engagemang har varit tydligt ända sedan han tillträdde som riksbankschef. Juryn ansåg också att Riksbanken visar sina höga ambitioner i den nya kommunikationsstrategin. De imponerades av direktionens diskussionsklimat, Riksbankens öppenhet kring guldreserven samt av hur Riksbanken arbetar med film.

 

Av juryns motivering framgår bland annat att Sveriges Riksbank spelar en banbrytande roll för centralbankers öppenhet och tydlighet inom kommunikation. Riksbanken fortsätter att målmedvetet bryta ny mark för att säkerställa att dess processer och beslutsfattande är öppet och tydligt kommunicerat genom den mest effektiva kanalen.

 

Riksbankschef Stefan Ingves kommenterar:
– Att vara öppen och tydlig om när, var och hur vi kommunicerar ger alla grupper i samhället lika möjlighet att få information om Riksbankens verksamhet och beslut. Öppenheten gör oss också mer effektiva och förutsägbara då samtliga intressenter är fullständigt medvetna om vår kommunikationsprocess.

 

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?