Protokoll från Samverkansrådet för makrotillsyn

Datum

Finansinspektionen och Riksbanken har haft sitt fjärde möte inom ramen för Samverkansrådet för makrotillsyn. Myndigheterna delade en lägesbeskrivning och diskuterade bland annat potentiella risker mot det finansiella systemet.

Den gemensamma analysgruppen som tillsattes vid rådets möte i februari avrapporterade sina analyser kopplade till hushållens skuldsättning. Utifrån denna avrapportering diskuterades risker och behovet av eventuella åtgärder. En sammanfattning av analysgruppens analyser bifogas detta protokoll.

 

Vidare diskuterades de svenska storbankernas relativt låga likviditetsbuffertar i svenska kronor. Finansinspektionen informerade även om sitt arbete med att genomföra den europeiska systemrisknämndens rekommendationer, arbetet med EU:s nya kapitaltäckningsregler (CRR/CRD 4) och införandet av riskviktsgolvet.

 

Vid mötet deltog från Finansinspektionen Martin Andersson, Per Håkansson och Martin Noréus och från Riksbanken deltog Stefan Ingves, Per Jansson och Martin W Johansson.

 

Läs mer i protokollet från mötet.


I Samverkansrådet för makrotillsyn ska myndigheterna samråda och utbyta information kring bedömningar av risker för det finansiella systemet som helhet och diskutera lämpliga åtgärder för att förebygga risker. Myndigheterna kan också diskutera analyser och utvecklingen av verktyg och metoder inom makrotillsynsområdet.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?