Positivt med besked om makrotillsynen

Datum

Regeringen har idag presenterat sitt förslag på hur ansvaret och arbetet kring makrotillsynen ska fördelas och bedrivas i Sverige. Riksbankens uppdrag ligger fast och innebär även i fortsättningen ett ansvar för att värna den finansiella stabiliteten.

"Riksbanken välkomnar regeringens förslag om hur framtida finanskriser ska förebyggas och hanteras. Det är bra att denna viktiga fråga nu förs framåt och att ansvaret för makrotillsynen och arbetet med finansiell stabilitet blir tydligare." säger förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick.

 

"Vi har också betonat vikten av att ansvaret läggs på en myndighet vilket nu sker och det välkomnar vi." säger Kerstin af Jochnick.

 

Det är också bra att det bildas ett stabilitetsråd där Finansinspektionen, Riksgäldskontoret, Riksbanken och regeringen öppet ska presentera sina bedömningar och rekommendationer kring den finansiella stabiliteten.

 

Riksbanken välkomnar även regeringens förslag om att bankerna ska vara med och betala kostnaden för en förstärkt valutareserv.

Kontaktinformation

Presstjänsten 08/787 0200

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?