Pressträff om IMF:s syn på Sveriges ekonomi och finansiella sektor

Datum

En delegation från Internationella valutafonden, IMF, avslutar på onsdagen den 1 juni sitt årliga besök i Sverige. Besöket är ett led i den översynen av det ekonomiska läget som IMF regelbundet gör i varje medlemsland, en så kallad artikel-IV konsultation. Tidigare i år genomförde IMF också en särskild granskning av den finansiella sektorn i Sverige inom ramen för ett Financial Sector Assessment Program (FSAP).

 

Delegationen har bland annat träffat representanter från Riksbanken, Finansdepartementet, svenska banker, Konjunkturinstitutet, Riksgälden, Finansinspektionen och arbetsmarknadens parter.

 

Vid pressträffen kommer delegationsledaren för artikel-IV konsultationen, Peter Doyle, att presentera sin syn på svensk ekonomi. Därefter kommer Ghiath Shabsigh, IMF:s delegationsledare för Sveriges FSAP, att redogöra för resultaten från granskningen av den svenska finanssektorn.  

 

Peter Doyle och Ghiath Shabsigh kommer att finns tillgängliga för frågor efter presentationen.

 

Pressträffen äger rum onsdagen den 1 juni och börjar klockan 10.00. Ingång från Brunkebergstorg 11. Presslegitimation krävs.

 

IMF:s uttalande kommer att finnas tillgängligt vid pressträffen och i samband med den kommer uttalandet även att publiceras på Riksbankens webbplats, www.riksbank.se.

Kontaktinformation

Presstjänsten, tel. 08-787 0200

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?