Nytt nummer av tidskriften Penning- och valutapolitik

Datum

Det första numret av tidskriften Penning- och valutapolitik för år 2011 innehåller tre artiklar som fokuserar på frågor av betydelse för analysen av penningpolitik och finansiell stabilitet.

 

Daria Finocchiaro, Dan Nyberg, Christian Nilsson och Albina Soultanaeva diskuterar hur de svenska hushållens ökade skuldsättning kan tolkas genom att studera den vetenskapliga litteraturen om hushållens skuldsättning, bostadspriserna och makroekonomin.

 

Benny Carlson beskriver hur Sveriges riksbank år 1931 som första centralbank i världen införde ett mål att stabilisera den inhemska prisnivån och hur diskussionen om denna pionjärinsats fördes i den svenska dagspressen på 1930-talet.

 

Johanna Eklund och Per Åsberg Sommar beskriver den svenska marknaden för likviditetsutjämning mellan bankerna och analyserar hur den påverkats av den finansiella krisen.

 

I tidskriften Penning- och valutapolitik publicerar Riksbanken fördjupad analys som berör penningpolitik, finansiell stabilitet, förvaltning av valutareserven samt internationellt samarbete om ekonomiska frågor och centralbankers verksamhet. Från och med 2011 ges tidskriften ut enbart på Riksbankens webbplats. Detta innebär att Riksbanken inte längre trycker tidskriften på papper.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?