Experter sökes till Europeiska systemrisknämndens rådgivande vetenskapliga kommitté

Den nyligen etablerade Europeiska systemrisknämnden (ESRB) har till uppgift att identifiera risker för stabiliteten i det finansiella systemet i EU och att utfärda varningar och/eller rekommendationer om riskerna bedöms som väsentliga. ESRB består av en styrelse, som bland annat utgörs av cheferna för centralbankerna och tillsynsmyndigheterna i EU, en styrkommitté samt två rådgivande organ: den rådgivande vetenskapliga kommittén och den rådgivande tekniska kommittén.
 
Den rådgivande vetenskapliga kommittén ska utföra konsultativa och analytiska uppgifter åt ESRB. Till dessa hör bland annat att bidra till att förbättra analysmetoderna för att upptäcka risker för stabiliteten i det finansiella systemet, att bedöma vilka effekterna skulle bli om riskerna realiserades samt att bidra till diskussionerna om hur systemriskbegränsande verktyg kan utformas och finjusteras för att minska riskerna. Kommittén ska bestå av 15 externa experter samt ordföranden i den rådgivande tekniska kommittén. Den ska sammanträda åtminstone två gånger per år.
 
För att upprätta den rådgivande vetenskapliga kommittén inbjuder ESRB nu externa experter att sända in sina intresseanmälningar för tjänsterna. Intresseanmälningarna ska vara ESRB tillhanda senast den 1 mars 2011.
 
Information om tjänsterna samt urvalskriterier, villkor och ansökningsförfarande för dem finns publicerade i EU:s officiella tidning nr C39, sid 10 och 20, via länken nedan.


Motsvarande dokument finns också publicerade på ESRB:s webbplats, se länken nedan.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?