Engagerade medarbetare i en väl fungerande organisation

Datum

Riksbanken har starkt engagerade medarbetare i en väl fungerande organisation. Det visar den årliga medarbetarundersökningen som i år genomfördes under september.

 

Riksbankens medarbetare är engagerade i sitt arbete. Störst påverkan på engagemanget har kompetensutvecklingen och möjligheten att pröva nya arbetsuppgifter. En klar majoritet av medarbetarna upplever också att deras kompetens används fullt ut. Förtroendet för närmaste chef och ledningen är stort. Nio av tio har stort förtroende för riksbankschef Stefan Ingves.   Liksom de tre tidigare undersökningarna var deltagandet i årets undersökning mycket högt – 93 procent.

 

– Det är en utmaning att bibehålla dessa goda resultat och en ytterligare utmaning att utveckla organisationen mot ett ännu större medarbetarengagemang, säger personalchef Maria Wahl i en kommentar.
 
Det tydligaste förbättringsområdet är individuella mål, där det främst är uppföljningen av målen som är viktigt, det vill säga att dialogen om målen hålls vid liv.

Avdelningar och enheter kommer nu att diskutera resultatet och jobba vidare med de områden som behöver utvecklas.
 

Så gick undersökningen till

Riksbanken gör årligen en medarbetarundersökning för att identifiera förbättringsområden i arbetsmiljön. Medarbetarundersökningen 2009 genomfördes som en webbenkät under september. Undersökningen genomfördes av Synovate.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?