Financial Stability Forum håller möte på Riksbanken

Datum

Den globala sammanslutningen Financial Stability Forum (FSF) kommer att hålla ett möte i Stockholm den 22 till 23 januari med besökare från drygt 20 länder. Då samlas centralbankschefer, ministrar och andra seniora representanter från centralbanker, tillsynsmyndigheter, finansdepartement samt de största internationella organisationerna på området. Det kommande mötet är ett av de största som hittills har hållits inom ramen för FSF, sett till antalet deltagare.


Deltagarna kommer att diskutera potentiella sårbarheter i de finansiella systemen. Det omfattar den snabba kredittillväxten, utländsk valutaupplåning och risker i balansräkningarna hos den privata sektorn. Diskussionen kommer också handla om de nya utmaningar som följer av den ökade finansiella integrationen över ländernas gränser samt hur man kan stärka marknadens infrastruktur och de finansiella systemen i regionen. Dessa områden är sedan tidigare en viktig del av Riksbankens eget arbete med den finansiella stabiliteten.

 
Mario Draghi, ordförande för FSF och tillika Italiens centralbankschef, kommer att leda mötet. Sverige representeras av riksbankschefen Stefan Ingves, finansmarknadsminister Mats Odell samt Finansinspektionens generaldirektör Ingrid Bonde.


FSF är ett relativt nytt forum och syftet är att främja den finansiella stabiliteten genom utbyte av information och internationellt samarbete. FSF bildades 1999 och består av representanter från länderna i G7 samt ytterligare fem länder och en rad organisationer däribland Världsbanken, Bank of International Settlements (BIS), IMF och OECD. Sverige är inte medlem.


Mötet i Stockholm är regionalt och syftar till att skapa en bredare syn på finansiella sårbarheter och nationellt och internationellt arbete. Därför medverkar, utöver medlemmar i FSF, representanter från myndigheter i en rad europeiska länder.

 
När mötet är avslutat kommer Mario Draghi att hålla en pressträff på Riksbanken. För mer information om FSF se www.fsforum.org.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?