Skingsley i Skara och Borås: Konjunkturen förbättras

  • Datum:
  • Talare: Vice riksbankschef Cecilia Skingsley
  • Plats: Skara och Borås

"Den svenska konjunkturen stärks och trendmässigt rör sig inflationen uppåt. Även om osäkerheten i omvärlden är fortsatt stor är konjunktur- och inflationsutsikterna i stort sett oförändrade sedan det penningpolitiska beslutet i juli. Penningpolitiken behöver vara fortsatt mycket expansiv så att inflationen fortsätter att stiga mot målet på 2 procent och för att riskerna förknippade med en alltför låg inflation minskar. Om de åtgärder vi hittills har genomfört inte räcker för att inflationen ska stiga har vi fortsatt hög beredskap att göra mer."

 

Det säger vice riksbankschef Cecilia Skingsley då hon under torsdag och fredag besöker Skara och Borås. Hon talar där om det ekonomiska läget och det senaste räntebeslutet, bland annat vid en frukost med representanter från företag, organisationer och kommunen i regionen. Skingsley gör även ett företagsbesök och håller en presentation hos Borås Industri och handelsklubb genom inbjudan från Swedbank Sjuhärad.

 

Den 2 september beslutade Riksbankens direktion att lämna reporäntan oförändrad på −0,35 procent. Därtill fortsätter Riksbanken att köpa statsobligationer till årets slut. Reporäntan väntas vara −0,35 procent i ungefär ett år och reporäntebanan avspeglar att det är möjligt att reporäntan sänks ytterligare.

 

I länken finns de bilder som Cecilia Skingsley visar vid sin presentation hos bland annat Sparbanken i Skaraborg.

 

 


I samband med de penningpolitiska rapporterna på våren och hösten genomför direktionens ledamöter besök på olika orter i landet där de presenterar de penningpolitiska besluten. Ledamöterna håller då föredrag och träffar näringslivet, kommunrepresentanter, medier och högskolor på den aktuella orten.

 

Värdar för Cecilias Skingsley besök är Sparbanken i Skaraborg och Borås industri- och handelsklubb.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?