Skingsley besöker London

  • Datum:
  • Talare: Vice riksbankschef Cecilia Skingsley
  • Plats: Deutsche Bank, London
På fredag är vice riksbankschef Cecilia Skingsley i London där hon bland annat håller en presentation hos Deutsche Bank. Skingsley motiverar där det senaste räntebeslutet och visar att Riksbankens mycket expansiva penningpolitik, med negativ reporänta och köp av statsobligationer, bidrar till att konjunkturen stärks och att det finns en tydlig trend uppåt i inflationen. Hon poängterar att penningpolitiken behöver vara fortsatt mycket expansiv så att inflationen fortsätter att stiga mot målet och för att riskerna förknippade med en alltför låg inflation minskar.

Skingsley pekar samtidigt på att det finns risker för inflationsutvecklingen. "Det är viktigt att trenden i med stigande inflation fortsätter. Vi har därför en fortsatt hög beredskap att göra penningpolitiken ännu mer expansiv om så skulle behövas" säger Skingsley.

 

I samband med de penningpolitiska rapporterna genomför direktionens ledamöter besök på olika orter i Sverige och utomlands för att presenterar slutsatserna från de penningpolitiska besluten. Ledamöterna håller då föredrag och beroende på tillfället träffar de finansiella marknadsaktörer, näringslivet, kommunrepresentanter, medier och/eller högskolor på den aktuella plasten.

 

I länken finns de bilder som Skingsley visade under presentationen hos Deutsche Bank i London.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?