Växla till dig en Garbo och de nya mynten på Riksbanken den 3 oktober

Datum

Den 3 oktober 2016 blir de nya 100- och 500-kronorssedlarna samt de nya mynten – 1-, 2- och 5-kronan – giltiga att betala med. Samma dag mellan klockan 14.00 och 19.00 kan allmänheten växla till sig den nya 100-kronorssedeln och de nya mynten på Riks-banken samt se en utställning om de nya sedlarna och mynten.

Den 3 oktober är allmänheten välkommen till Riksbanken i Stockholm och växla till sig den nya 100-kronorssedeln samt de nya mynten. Varje person kan växla till sig en 100-kronorssedel samt ett myntpaket till ett värde av 20 kronor. Betalning kan endast göras med kontanter, gärna med jämna pengar.

 

– Nu när de sista nya sedlarna och de nya mynten kommer ut vill vi passa på att bjuda in allmänheten till Riksbanken. Man kan växla till sig den nya 100-kronorssedeln och de nya mynten samt besöka en utställning där våra medarbetare finns på plats och kan svara på frågor om sedlar, mynt och säkerhetsdetaljer, säger riksbankschef Stefan Ingves.

Växling och utställning

Varje person får växla till sig en 100-kronorssedel samt ett myntpaket till ett värde av 20 kronor som består av 2 stycken 5-kronor, 3 stycken 2-kronor och 4 stycken 1-kronor. För att så många som möjligt ska hinna växla ber vi om betalning med jämna pengar i kontanter. Riksbanken har öppet för växling enbart måndagen den 3 oktober mellan klockan 14.00 och 19.00, på Brunkebergstorg 11 i Stockholm. Utställningen har samma öppettider. De som besöker utställningen behöver, av säkerhetsskäl, visa upp väskor och dylikt.

Presskonferens samma dag

En presskonferens med riksbankschef Stefan Ingves och Mårten Gomer, sedelteknisk expert, hålls samma dag klockan 9.30 på Riksbanken. För att delta måste du visa presslegitimation. Presskonferensen kommer att sändas direkt på Riksbankens webbplats, www.riksbank.se, där den också finns tillgänglig i efterhand.

Kontaktinformation

Presstjänsten 08-7870200

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?