Växla till dig en ny 200-kronorssedel hos Riksbanken den 1 oktober

Datum

Riksbanken öppnar upp portarna för allmänheten den 1 oktober. Den 1 oktober 2015, blir de nya 20-, 50-, 200- och 1000-kronorssedlarna giltiga att betala med. Mellan klockan 14.00 och 19:00 samma dag kan allmänheten växla till sig den nya 200-kronorssedeln på Riksbanken samt titta på en utställning om de nya sedlarna.

Bild: Växla till dig en ny 200-kronorssedelDen 1 oktober är det möjligt att växla till sig den nya 200-kronorssedeln på Riksbanken i Stockholm. Varje person får växla till sig en 200-kronorssedel.

Betalning sker med kontanter, gärna med jämnt belopp, däremot går det inte att betala med kort.

 

- Vi vill uppmärksamma att vi nu inleder sedel- och myntutbytet. Därför bjuder vi in allmänheten som får möjlighet att växla till sig en ny 200-kronorssedel. Dessutom kan man titta på de sex lokala sedelutställningarna som vi nu har samlat här på Riksbanken. Vi har också personal på plats som kan svara på frågor om sedlar och mynt, säger riksbankschef Stefan Ingves.

Växling & sedelutställning

Varje person får växla till sig en 200-kronorssedel. För att så många som möjligt ska hinna växla ber vi om betalning med jämnt belopp. Riksbanken har öppet för växling torsdagen den 1 oktober mellan klockan 14.00 och 19.00, på Brunkebergstorg 11 i Stockholm. Sedelutställningen har samma öppettider. De som besöker sedelutställningen behöver, av säkerhetsskäl, visa upp väskor och dylikt.

Pressträff samma dag

En presskonferens med riksbankschef Stefan Ingves och Mårten Gomer, sedelteknisk expert på Riksbanken hålls samma dag klockan 9.30 på Riksbanken. För att delta måste du visa presslegitimation. Presskonferensen kommer att sändas direkt på Riksbankens webbplats, www.riksbank.se, där den också finns tillgänglig i efterhand.

Kontaktinformation

Presstjänsten 08-7870200

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?