Barbro Wickman-Parak lämnar Riksbanken i maj

Datum

Vice riksbankschef Barbro Wickman-Parak lämnar Riksbanken den 20 maj då hennes mandatperiod löper ut. Barbro Wickman-Parak har varit ledamot av Riksbankens direktion sedan 21 maj 2007 och har meddelat riksbanksfullmäktige att hon inte ställer upp för omval som direktionsledamot.

"Det har varit sex minst sagt händelserika år jag har fått uppleva i Riksbanken. Vi har bland annat hanterat en finansiell kris vars efterverkningar vi fortfarande lever med. Det har varit en stor förmån att få delta i Riksbankens arbete tillsammans med mina kollegor i direktionen och alla kunniga och engagerade medarbetare. Nu går min mandatperiod mot sitt slut och vid min ålder vill jag inte binda mig för ytterligare en period. Mitt beslut att inte stå till förfogande för omval meddelade jag riksbanksfullmäktiges ordförande och vice ordförande för en tid sedan", säger Barbro Wickman-Parak.

 

"Vi vill på riksbanksfullmäktiges vägnar tacka Barbro Wickman-Parak för ett mycket värdefullt arbete under sin tid på Riksbanken. Barbro har med goda analysinsatser och sina personliga egenskaper bidragit till att utveckla Riksbankens arbete", säger Johan Gernandt, riksbanksfullmäktiges ordförande och Sven-Erik Österberg, vice ordförande i riksbanksfullmäktige i en gemensam kommentar.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?