Marianne Nessén ny chef på avdelningen för penningpolitik

Datum

Riksbankens direktion har utsett Marianne Nessén till ny chef på avdelningen för penningpolitik. Hon tillträder sin nya tjänst den 20 januari 2012.

Bild på Marianne Nessén ny chef på avdelningen för penningpolitikDen 2 december 2011 utsågs Marianne Nessén till tillförordnad chef för avdelning för penningpolitik i samband med att avdelningens tidigare chef, Per Jansson, utsågs till ny ledamot i Riksbankens direktion.

 

Marianne Nessén har varit verksam som biträdande avdelningschef på avdelningen sedan 2007. Hon anställdes på Riksbanken 1997 och har även varit chef för modellenheten och enheten för finansiell marknadsanalys på avdelning för penningpolitik. Dessförinnan var Marianne Nessén verksam på forskningsavdelningen. Hon är docent i nationalekonomi.

 

”Direktionen har arbetat med Marianne Nessén under flera år. Hon är en mycket duktig ekonom med gedigna erfarenheter inom penningpolitiken och en omtyckt chef. Vi ser alla fram emot ett fortsatt samarbete med henne”, säger riksbankschef Stefan Ingves.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?