Riksbanken lanserar ny webbplats

Datum

Sedan ett halvår har Riksbanken arbetat med att ta fram en ny webbplats. Idag, tisdag, lanseras den nya webbplatsen på adressen www.riksbank.se.


Journalister och forskare har fått egna ingångar från förstasidan, vilket är en påbörjad målgruppsanpassning av webbplatsen. Pressmeddelanden och tal finns nu under rubriken "För journalister" där det också finns pressbilder i olika upplösningar. Vid slutet av 1999 kommer även specialanpassad information för skolungdomar/studenter att finnas på Riksbankens webbplats.


Webbplatsen är i stort sett strukturerad som tidigare. Några huvudrubriker har dock tillkommit, bland annat prisstabilitet och finansiell stabilitet som är Riksbankens två huvuduppgifter.


Webbplatsen har också fått ny design som är i linje med Riksbankens grafiska profil. Med dessa förändringar är vår förhoppning att Riksbankens webbplats nu är mer tilltalande och lättillgänglig.


Riksbankens nya webbplats har utvecklats i samarbete med corporate communications-byrån Intellecta och webbteknikföretaget ElektroPost.


Ytterligare information lämnas av informationsavdelningen:
Annica Svensson, tel. 08-787 05 30.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?