Finansiell stabilitetsrapport får ny form

Datum

Rapporten Finansiell stabilitet får en ny utformning. Rapporten är nu kortare och de tidigare kapitlen om de finansiella marknaderna, de svenska bankkoncernernas låntagare och de svenska bankerna utgår. Dessutom har rapporten ett tydligare fokus på aktuella ämnen. Huvudtema i den rapport som publiceras den 3 juni är riskerna med hushållens skuldsättning.

"Vi vill att våra budskap ska bli ännu tydligare. Rapporten är därför mer fokuserad och det ges mer utrymme att underbygga och förklara våra budskap", säger Kasper Roszbach, chef för avdelningen för finansiell stabilitet.

 

Inför publiceringen av rapporten den 3 juni kommer analysunderlag som ligger till grund för rapporten att publiceras som ekonomiska kommentarer. I linje med huvudtemat för rapporten kommer kommentarerna handla om finansiella risker i hushållsektorn och tänkbara åtgärder för att hantera sådana risker.

 

De ekonomiska kommentarerna kommer att publiceras som följer:


  • 1 juni, "Finansiella risker i hushållssektorn"
  • 2 juni, "En analys av räntebindningstiden på svenska bolån"
  • 2 juni, "En analys av skuldkvotstak som policyåtgärd"
  • 3 juni, "Hur påverkas samhällsekonomin av makrotillsynsåtgärder?"

 


I rapporten Finansiell stabilitet ger Riksbankens direktion en samlad bedömning av de sårbarheter och risker som kan hota det finansiella systemets stabilitet och gör en värdering av systemets motståndskraft mot dessa. I vissa fall rekommenderar Riksbankens direktion specifika åtgärder för att motverka risker och öka motståndskraften.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 4 ?