Per Jansson med flera svarar på Svenssons kritik

Datum

I det nya numret av Ekonomisk Debatt utvecklar Per Jansson sin syn på penningpolitiken och den aktuella debatten som omger den. Per Janssons artikel är en av flera som diskuterar penningpolitiken.

"En viktig del av debatten har handlat om huruvida Riksbanken i penningpolitiken ska ta hänsyn till hushållens höga och växande skulder. Jag menar att svaret på denna fråga i princip är ja, men att penningpolitiken inte ensam kan utkämpa striden", skriver Per Jansson i artikeln, som bygger på ett tidigare anförande.

 

I samma nummer skriver Fredrik NG Andersson och Lars Jonung på temat "Riksbanken och inflationen - missar Svensson målet?". Författarna granskar den uppmärksammade kritik som Lars E O Svensson riktat mot Riksbankens penningpolitik. Lars Heikenstens artikel, som bygger på ett anförande i Nationalekonomiska Föreningen kommenterar också Lars Svenssons kritik. Även Lars E O Svensson har en artikel med i det nya numret av Ekonomisk Debatt, baserat på ett anförande i Nationalekonomiska Föreningen.

Kontaktinformation

Presstjänsten 08-787200

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?