Riksbanken och Nobel Web inbjuder till premiärvisning av kunskapsspelet Trade Ruler

Datum

Måndagen den 30 maj kl 10.00 premiärvisar riksbankschef Lars Heikensten och Nobelstiftelsens verkställande direktör Michael Sohlman det första kunskapsspelet inom ämnet ekonomi på Nobelstiftelsen webbplats, Nobelprize.org. Det Internetbaserade spelet som heter Trade Ruler ger på ett spännande och pedagogiskt sätt en inblick i handelsteori, med utgångspunkt i den teori som 1977 gav Bertil Ohlin Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. Spelet har finansierats av Riksbanken och publiceras inom Educational Outreach Program på Nobelprize.org och vänder sig framför allt till ungdomar och studenter.

Premiärvisningen sker på Riksbanken, Brunkebergstorg 11. Presskort krävs.

Inom Educational Outreach Program på Nobelprize.org finns idag ytterligare ett 40-tal kunskapsspel på engelska, baserade på pristagarnas arbeten och upptäckter, som vänder sig till ungdomar från 14 år och uppåt.

Nobelprize.org är Nobelstiftelsens officiella webbplats och den mest omfattande källan till information om Nobelpriset och Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. Nobelprize.org, som under 2004 hade 18 miljoner besökare, drivs av Nobel Web AB. För vidare information besök http://nobelprize.org.

Kontaktinformation

Tomas Lundberg, pressekreterare Riksbanken, tel. 08-787 02 15,Agneta Wallin Levinovitz, ansvarig redaktör Nobel Web AB, tel. 08-663 83 35, agneta.wallin.levinovitz@nobel.se

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

7 + 7 ?